Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare raportează un profit net de 58,4 mil. dolari pe 30 iunie 2022, de la o pierdere de 22,8 mil. dolari în S1/2021. Afacerile au crescut la 2,9 mld. dolari, plus 30%

Rompetrol Rafinare raportează un profit net de 58,4 mil....

Autor: Eduard Ivanovici

16.08.2022, 00:04 152

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, a anunţat un profit net de 58,4 mil. dolari în S1/2022, după o pierdere netă de 22,8 mil. dolari în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Cifra de afaceri brută a companiei a ajuns la 2,9 mld. dolari, în urcare cu 30% prin comparaţie cu primul semestru al anului precedent, în timp ce EBITDA (profitul operaţional) a atins 174,4 mil. dolari, plus 153,5%, conform unui comunicat al societăţii.

„În prima jumătate a anului, compania noastră a avut un rol important în stabilitatea aprovizionării cu carburanţi a clienţilor din România şi regiune, în ciuda influenţelor generate de situaţia din regiunea Mării Negre. Continuarea programului de investiţii, finalizarea lucrărilor programate de revizie în termenul estimat, alinierea rapidă a producţiei la cererea de produse petroliere, concentrarea pe continua îmbunătăţire a fluxurilor operaţionale şi a costurilor de producţie au susţinut atingerea acestor rezultate pozitive, în condiţii de maximă siguranţă, performanţă şi protecţie a mediului”, spune Felix Crudu-Tesloveanu, directorul general al Rompetrol Rafinare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO