Rompetrol Rafinare raportează un profit net de 58,4 mil. dolari pe 30 iunie 2022, de la o pierdere de 22,8 mil. dolari în S1/2021. Afacerile au crescut la 2,9 mld. dolari, plus 30%

Autor: Eduard Ivanovici 16.08.2022

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, a anunţat un profit net de 58,4 mil. dolari în S1/2022, după o pierdere netă de 22,8 mil. dolari în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Cifra de afaceri brută a companiei a ajuns la 2,9 mld. dolari, în urcare cu 30% prin comparaţie cu primul semestru al anului precedent, în timp ce EBITDA (profitul operaţional) a atins 174,4 mil. dolari, plus 153,5%, conform unui comunicat al societăţii.

„În prima jumătate a anului, compania noastră a avut un rol important în stabilitatea aprovizionării cu carburanţi a clienţilor din România şi regiune, în ciuda influenţelor generate de situaţia din regiunea Mării Negre. Continuarea programului de investiţii, finalizarea lucrărilor programate de revizie în termenul estimat, alinierea rapidă a producţiei la cererea de produse petroliere, concentrarea pe continua îmbunătăţire a fluxurilor operaţionale şi a costurilor de producţie au susţinut atingerea acestor rezultate pozitive, în condiţii de maximă siguranţă, performanţă şi protecţie a mediului”, spune Felix Crudu-Tesloveanu, directorul general al Rompetrol Rafinare.