Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol plateste 30 mil. euro dobanda anuala la obligatiuni

25.09.2006, 19:31 24

Rompetrol Rafinare (RRC), principala companie de rafinare a grupului Rompetrol, condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, a achitat la finele saptamanii trecute peste 106 mil. lei (circa 30 mil. euro) catre bugetul de stat al Romaniei, reprezentand dobanda anuala la obligatiunile convertibile emise de RRC in 2003 in favoarea Ministerului de Finante. Plata a fost efectuata inainte de termenul stabilit, respectiv 30 septembrie.
"Emisiunea de obligatiuni convertibile a fost legiferata in 2003 si ulterior aprobata de Parlament si promulgata de Presedintie ca fiind cea mai viabila metoda de recuperare a datoriilor istorice inregistrate de rafinaria Petromidia inainte de privatizarea sa catre Grupul Rompetrol in 2001. Consiliul Concurentei a validat, de asemenea, aceasta operatiune, confirmand astfel ca ea nu a reprezentat ajutor de stat", a declarat Cosmin Cocean, director general al Rompetrol Rafinare.
Rompetrol Rafinare a achitat catre bugetul de stat 92 mil. $ (72,3 mil. euro), ca dobanzi la obligatiuni, in cei trei ani scursi de la emiterea lor. Emisiunea de obligatiuni in valoare totala de 571 mil. euro este scadenta la 30 septembrie 2010 si poarta o dobanda anuala de EURIBOR plus 1,5%. Obligatiunile vor fi convertite in actiuni RRC in cazul in care emitentul nu le rascumpara pana la scadenta.
Capitalizarea bursiera a Petromidia este de 523 mil. euro la un pret de 0,0885 lei pe actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO