Burse - Fonduri mutuale

Retrasib vrea să-şi majoreze capitalul cu 5 mil. lei prin încorporarea rezervelor

Autor: Adrian Cojocar

27.07.2011, 00:00 122

Conducerea producătorului de transformatoare electrice de mareputere Retrasib Sibiu (RTRA), controlat de oamenii de afaceriOctavian şi Călin Buzoianu din Cluj, a convocat adunare generalăluna viitoare pentru aprobarea unei majorări de capital în valoarede 5 mil. lei prin încorporarea rezervelor societăţii din profitulrealizat în anii anteriori.

Dacă operaţiunea va fi aprobată, fiecare acţionar va primi unnou titlu la o acţiune deţinută anterior, iar capitalul social alRetrasib îşi va dubla valoarea la circa 10 mil. lei. Acţiunile vorfi emise la valoarea nominală, de 0,1 lei/unitate. AcţiunileRetrasib au pierdut ieri 1,9% din valoare şi s-au tranzacţionat laînchiderea şedinţei la un preţ de 0,51 lei/unitate.

Firma Institut Proiect SA controlează 48,85% din acţiunileRetrasib, în timp ce compania Hold Invest deţine un pachet de 9,17%din capital, iar Trafo Proiect SRL are o participaţie de 19,94% dincompanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO