Burse - Fonduri mutuale

RASDAQ-Star ar putea deveni operational in iulie

04.07.2008, 22:09 12

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti spera ca in luna iulie va fi aprobat proiectul RASDAQ-Star, privind aducerea la cota Bursei a circa 300 de companii listate acum pe RASDAQ.
"Proiectul a fost inaintat in luna octombrie a anului trecut, si sunt semnale din partea Comisiei ca acesta va fi aprobat in luna iulie", a declarat pentru Ziarul Financiar Anca Dumitru, director RASDAQ-ATS.
Dupa trei luni de la avizul pozitiv din partea CNVM, companiile care indeplinesc conditiile de cotare vor fi incluse intr-o noua categorie a pietei reglementate, numita RASDAQ-STAR. Dupa alte sase luni de tranzactionare, emitentii care vor indeplini conditiile de tranzactionare si transparenta vor trece pe piata reglementata, in timp ce restul vor fi inclusi intr-un sistem alternativ de tranzactionare (ATS). Vor ramane pe ATS si companiile care isi vor exprima intentia de a nu promova la cota Bursei.
"Vom face o evaluare a celor peste 400 de emitenti eligibili. Nu stim exact cati dintre acestia vor dori sa intre in aceasta categorie, dar estimam ca vor ramane intre 200 si 300", a continuat Dumitru.
Conditiile pe care companiile trebuie sa le indeplineasca pentru a fi incluse in cele selectate pentru noua categorie RASDAQ-STAR sunt: marimea capitalurilor proprii sau a capitalizarii de peste 1 mil. euro, procentul din companie deja listat de minim 25% si o vechime de cel putin trei ani.
Numarul companiilor tranzactionate la RASDAQ depaseste in prezent 2.000, iar ponderea acestor emitenti in cifra de afaceri a Bursei de Valori de la Bucuresti a crescut de la 10%, in 2005, la 30%, anul trecut, potrivit reprezentantilor BVB.
Piata RASDAQ are o capitalizare de 5 miliarde de euro, iar tranzactiile zilnice de pe aceasta piata s-au ridicat in primele sase luni ale anului la circa 1,7 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO