Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen AM incearca sa atraga clienti cu un fond in euro

25.10.2009, 23:20 46

Societatea de administrare Raiffeisen Asset Management, cuactive nete in gestiune de peste 600 mil. lei, va lansa fonduldeschis de investitii Euro Plus luna viitoare. Fondul va fidenominat in euro si va investi exclusiv in instrumente cu venitfix: titluri de stat, obligatiuni municipale si depozite ineuro.

Valoarea initiala a unitatii de fond va fi de 100 de euro, iarinvestitia minima va fi o unitate de fond.

Distributia se va realiza prin unitatile bancare ale RaiffeisenBank, nefiind percepute comisioane de subscriere sirascumparare.

"Astazi, aproximativ 40% din sumele detinute de persoanelefizice in sistemul bancar sunt plasamente in valuta, iar perioadaactuala caracterizata prin incertitudine a crescut apetitul pentrumoneda unica europeana. Un astfel de instrument este cu atat maiimportant, cu cat pe un orizont de timp mediu Romania se va pregatipentru adoptarea monedei euro", a declarat Madalina Teodorescu,directorul executiv al ariei vanzari retail si distributie dincadrul Raiffeisen Bank.

Euro Plus va fi singurul fond deschis de investitii denominat ineuro de pe piata locala, cele peste 50 de fonduri fiind denominatein moneda nationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO