Raiffeisen AM incearca sa atraga clienti cu un fond in euro

Autor: Roxana Pricop 25.10.2009

Societatea de administrare Raiffeisen Asset Management, cu active nete in gestiune de peste 600 mil. lei, va lansa fondul deschis de investitii Euro Plus luna viitoare. Fondul va fi denominat in euro si va investi exclusiv in instrumente cu venit fix: titluri de stat, obligatiuni municipale si depozite in euro.

Valoarea initiala a unitatii de fond va fi de 100 de euro, iar investitia minima va fi o unitate de fond.

Distributia se va realiza prin unitatile bancare ale Raiffeisen Bank, nefiind percepute comisioane de subscriere si rascumparare.

"Astazi, aproximativ 40% din sumele detinute de persoanele fizice in sistemul bancar sunt plasamente in valuta, iar perioada actuala caracterizata prin incertitudine a crescut apetitul pentru moneda unica europeana. Un astfel de instrument este cu atat mai important, cu cat pe un orizont de timp mediu Romania se va pregati pentru adoptarea monedei euro", a declarat Madalina Teodorescu, directorul executiv al ariei vanzari retail si distributie din cadrul Raiffeisen Bank.

Euro Plus va fi singurul fond deschis de investitii denominat in euro de pe piata locala, cele peste 50 de fonduri fiind denominate in moneda nationala.