Burse - Fonduri mutuale

Purcari, 41 mil. lei profit net şi afaceri de 244 mil. lei în 2021. Victor Bostan, CEO: Ritmul de creştere al companiei se va menţine şi în 2022, în contextul în care avem o poziţie puternică care conferă o rezilienţă suplimentară businessului

Victor Bostan, director general al Purcari Wineries:  Am livrat un alt an puternic, cu o creştere robustă şi marje solide, în pofida presiunilor crescânde ale costurilor.

Victor Bostan, director general al Purcari Wineries: Am livrat un alt an puternic, cu o creştere robustă şi marje solide, în pofida presiunilor crescânde ale costurilor.

Autor: Cristina Bellu

28.02.2022, 13:12 797

Producătorul de vinuri Purcari, ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET, a încheiat 2021 cu un profit net de 41 mil. lei, în scădere cu 31% faţă de 2020, în timp ce veniturile au avansat cu 20% până la 244,5 mil. lei.

În perioada ianuarie-decembrie 2021, EBITDA a fost de 68,7 mil. lei (plus 14%), reprezentând o marjă de 28%, în timp ce datoriile nete ale grupului au atins 202 mil. lei, plus 27% an/an.

La 31 decembrie 2021, activele totale ale grupului se cifrează la 454 mil. lei, în creştere faţă de 382 mil. lei finalul anului 2020.

Pe segmentul de baza ”Vinuri” veniturile au fost de 237,3 milioane lei, în creştere cu 17% faţă de 2020.

Totodată, îmbunatatirea mixului de produse vândute, precum şi revenirea vânzărilor în pieţe, cu marginalitate mai înaltă, au compensat presiunea inflationista pe costuri, rezultând un EBITDA pentru segmentul ” Vinuri” de 72,4 milioane lei si un profit net de 45 mil. lei, specifică raportul companiei.

“Am livrat un alt an puternic, cu o creştere robustă şi marje solide, în pofida presiunilor crescânde ale costurilor”, spune Victor Bostan, Director General al Purcari Wineries.

El apreciază că ritmul de creştere al companiei se va menţine şi în 2022, în contextul în care există în continuare un bilanţ puternic, care conferă o rezilienta suplimentara business-ului si maximizeaza optionalitatea, lucruri extrem de importante în mediul inflationist si geopolitic volatil actual.

Purcari gestionează circa 1.350 de hectare de podgorii şi operează cinci platforme de producţie în România şi Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de circa 25% şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de ţări.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Compania este condusă de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol şi este susţinută de investitori precum Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, East Capital, Franklin Templeton şi SEB.

Compania are o capitalizare de 537 mil. lei, iar acţiunile s-au depreciat cu 16,7% de la începutul anului, după tranzacţii de peste 24 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO