Burse - Fonduri mutuale

Profitul Oil Terminal a crescut cu 53% în T1 ca urmare a reducerii costurilor

Autor: Adrian Cojocar

02.05.2011, 23:32 157

Operatorul portuar Oil Terminal Constanţa (OIL) a raportat înprimul trimestru un profit brut de 1,53 mil. lei (363.000 de euro),cu 53% mai ridicat decât în acelaşi interval din 2010.Reprezentanţii companiei spun că rezultatul s-a datorat unoreconomii de 3,5 mil. lei la nivelul costurilor în ciuda realizăriiunor venituri cu 2,7 mil. lei mai scăzute decât cele prevăzute înaceastă perioadă.

Din cauza traficului scăzut conducerea companiei a decis săreducă programul de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână. "Prognozaprivind scăderea semnificativă a veniturilor în luna aprilie şi maifaţă de prevederile bugetare impune luarea în continuare de măsuriprivind reducerea tuturor cheltuielilor", spun reprezentanţii OilTerminal. Conducerea spune că măsura de reducere a programului delucru va fi menţinută până la revenirea indicatorilor companiei lacei prevăzuţi pentru anul 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO