Burse - Fonduri mutuale

Profitul Băncii Transilvania a urcat cu 44%

Autor: Roxana Pricop

27.10.2010, 23:30 17

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare bancăprivată cu capital majoritar local, a înregistrat un profit net de69,7 mil. lei (16,3 mil. euro) în primele nouă luni ale anului, maimult cu 44% faţă de acelaşi interval al anului trecut.

În primele nouă luni, veniturile operaţionale ale băncii au fostîn valoare de 1,104 mld. lei, în creştere cu 17% faţă aceeaşiperioadă a anului trecut. La finele lunii septembrie, banca avea unsold al creditelor de 13,173 mld. lei, în creştere cu 8% faţă deînceputul anului, cea mai ridicată pondere (cca 60%) fiind deţinutăde creditele acordate companiilor. Creditele neperformante, curestanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 6,92% din totalulportofoliului de credite. Rata de solvabilitate a băncii sesituează la 12,33%.

"Am acordat maximă atenţie politicii de provizionare şimanagementului riscului, precum şi controlului costurilor. Încontinuare, focusul nostru este îndeplinirea obiectivelor stabilitepentru 2010, chiar dacă urmează încă o perioadă dificilă", adeclarat directorul general al băncii, Robert Rekkers. Pentru acestan, banca şi-a bugetat un profit de 150 mil. lei. Soldulprovizioanelor a crescut de la 752 mil. lei, la sfârşitul anuluitrecut, la 1,23 mld. lei la finele lunii septembrie.

Acţiunile TLV au încheiat şedinţa bursieră de ieri în stagnare,la o cotaţie de 1,34 lei/acţiune, în condiţiile în care principalulindice bursier BET s-a apreciat uşor cu 0,46%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO