Burse - Fonduri mutuale

BT a câştigat 37 mil. lei în trimestrul III

Autor: Roxana Pricop

27.10.2010, 23:15 12

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare bancă cucapital majoritar local, a raportat un profit net de 36,5 milioanede lei în trimestrul al treilea, mai mult decât rezultatulînregistrat cumulat în primele două trimestre al anului.

Instituţia de credit a înregistrat un profit net de 69,7milioane de lei în primele nouă luni ale anului, mai mult cu 44%faţă de acelaşi interval al anului trecut. În primul semestru,profitul net raportat a fost de 33,21 milioane de lei.

În primele nouă luni, veniturile operaţionale ale băncii au fostîn valoare de 1,104 mld. lei, în creştere cu 17% faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut. La finele lunii septembrie, banca avea unsold al creditelor de 13,173 miliarde de lei, în creştere cu 8%faţă de începutul anului, cea mai ridicată pondere (cca 60%) fiinddeţinută de creditele acordate companiilor. Crediteleneperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 6,92%din totalul portofoliului de credite. Rata de solvabilitate abăncii se situează la 12,33%.

"Am acordat maximă atenţie politicii de provizionare şimanagementului riscului, precum şi controlului costurilor. Încontinuare, focusul nostru este îndeplinirea obiectivelor stabilitepentru 2010, chiar dacă urmează încă o perioadă dificilă", adeclarat directorul general al băncii, Robert Rekkers.

Pentru acest an, banca şi-a bugetat un profit de 150 milioane delei. Soldul provizioanelor a crescut de la 752 milioane lei lasfârşitul anului trecut la 1,23 miliarde de lei la finele luniiseptembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO