Burse - Fonduri mutuale

Profil de investitor: Horaţiu Foca, designer de interior, spune că pandemia i-a deschis apetitul pentru investiţii

Ce puteţi citi în această săptămână în Business Magazin

Horaţiu Foca: E drept că am stat prea mult să judec informaţiile de educaţie financiară, cam tot anul 2020, şi am pierdut creşteri mari, dar nu regret.

Horaţiu Foca: E drept că am stat prea mult să judec informaţiile de educaţie financiară, cam tot anul 2020, şi am pierdut creşteri mari, dar nu regret.

Autor: Tibi Oprea

26.10.2022, 07:23 737

„Pandemia a fost declicul care mi-a deschis apetitul pentru investiţii şi nu pentru că aş fi fost blocat la domiciliu, eu lucram de acasă oricum, ci pentru că am privit moartea inevitabil în faţă, atât pentru mine, cât mai ales pentru cei dragi, care aveau riscuri mai mari în urma tratamentelor anterioare. Asta m-a făcut să ies din zona de confort şi să mă forţez să mă extind, să las ceva în urmă“, povesteşte Horaţiu Foca, de profesie economist.

În vârstă de 40 de ani, Horaţiu are o experienţă de 15 ani pe firmă cu titluri de stat, fonduri mutuale şi monetare. Personal, investeşte la bursă din februarie 2021. Tot procesul i s-a părut foarte uşor. Faptul că există brokeri care simplifică mult lucrurile este excelent, spune el.

„Curajul mai mare mi-a fost dat de urmărirea constantă – deja trei ani, unul pur de studiu înainte de a începe – a unor canale de educaţie financiară. E drept că am stat prea mult să judec informaţiile de educaţie financiară, cam tot anul 2020, şi am pierdut creşteri mari, dar nu regret“, mărturiseşte investitorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO