Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de software Bento anunţă semnarea unui contract de 4 mil. dolari cu o multinaţională din industria de petrol şi gaze

Producătorul de software Bento anunţă semnarea unui...

Autor: Eduard Ivanovici

14.09.2023, 18:12 475

2B Intelligent Soft (simbol bursier BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software, cât şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi cloud, şi-a informat acţionarii cu privire la încheierea unui contract semnificativ, a cărui valoare depăşeşte 10% din venitul aferent ultimelor situaţii financiare anuale.

Contractul constă în prestare de servicii de gestionare a infrastructurii IT şi durează până pe 29 februarie 2024, iar beneficiarul nu este o entitate afiliată, ci o multinaţională din domeniul de petrol şi gaze, Bento neprecizând însă numele companiei. Valoarea contractului ajunge la 4,08 milioane de dolari (fără TVA), conform unui raport publicat joi la Bursă.

Bento, cu o capitalizare de 75,3 milioane de lei, îşi va publica rezultatele semestriale pe 20 septembrie. Grupul are în vizor un profit net de 9,3 milioane de lei în 2023, în creştere cu 65% faţă de anul trecut, şi venituri de 47 de milioane de lei, plus 32%.

Acţiunile BENTO s-au apreciat cu 66,7% anul acesta, pe un rulaj de şase milioane de lei. Dinamica din ultimele 12 luni este de plus 62%, reiese din datele BVB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO