Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de inputuri Agroland Agribusiness încheie primul semestru din 2022 cu profit de 1,2 mil. lei, în urcare cu 53% faţă de S1/2021, la venituri de 26 mil. lei, plus 87%

Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness

Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness

Autor: Cristina Bellu

13.09.2022, 10:28 490

Agroland Agribusiness (simbol bursier AAB), companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, a raportat venituri din exploatare de 25,9 mil. lei în primul semestru din 2022, în creştere cu 87% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi profit net de 1,2 mil. lei, plus 53%.

În intervalul ianuarie-iunie 2022, EBITDA s-a apreciat cu 108% an/an, până la 2 mil. lei.

Cea mai mare creştere la nivelul cifrei de afaceri a fost înregistrată la fertilizanţi, care au crescut cu 113% în S1/2022, până la 10,8 mil. lei. A doua cea mai importantă creştere a fost înregistrată la nivelul pesticidelor, care au crescut cu 4%, până la 9,3 mil. lei, urmată de vânzarea de seminţe, cu 6,6 mil. lei, o creştere cu 39%.

În această perioadă au crescut şi preţurile la produsele vândute în comparaţie cu anul trecut. În plus, în T2/2022, compania a demarat activitatea de trading de cereale, care a generat venituri de 3,1 mil. lei. 

Pentru a doua parte a anului, Agroland Agribusiness are în plan extinderea în noi zone prin mărirea echipei de vânzări şi dezvoltarea departamentelor de Trading şi Logistică. De asemenea, compania va continua să se axeze pe dezvoltarea de produse exclusive, atât pe partea de nutriţie, cât şi pe cea de protecţie a plantelor. 

„Investiţiile realizate în prima jumătate a anului 2022, în extinderea echipei şi dezvoltarea portofoliului de produse, vor aduce rezultate în cel de-al doilea semestru al anului, iar acestea vor fi vizibile atât la nivelul cifrei de afaceri, cât şi la creşterea profitabilităţii afacerii. În acest context, reconfirmăm bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022: vânzări nete de 47,9 milioane de lei, EBITDA de 4,3 milioane de lei şi profit net de 3,4 milioane de lei,” spune Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

Acţiunile Agroland Agribusiness SA sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 15 iunie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AAB. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 38 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO