Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de cabluri electrice Iproeb Bistriţa anunţă un avans de 18% al profitului net în S1/2023, la 5,7 mil. lei. Afacerile au urcat cu 10%, la 88 mil. lei

Producătorul de cabluri electrice Iproeb Bistriţa...

Autor: Tibi Oprea

Iproeb Bistriţa (simbol bursier IPRU), unul dintre cei mai mari producători locali de cabluri şi conductoare electrice, activ de peste 40 de ani în producţia de produse electrotehnice, a încheiat primele şase luni din 2023 cu un profit net de 5,74 mil. lei, în urcare cu 18,1% faţă de rezultatul net din S1/2022, la afaceri de 87,93 mil. lei, cu 10,3% mai mari. 

Veniturile din exploatare au crescut cu 17,5%, până la aproape 95 mil. lei, iar cheltuielile de exploatare au crescut cu 17,8%, la 87,8 mil. lei, astfel că profitul operaţional a fost de 6,6 mil. lei, în creştere cu 5%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar publicat la Bursa de Valori Bucureşti. 

„Profitabilitatea Societăţii în primul semestru al anului 2023 a fost în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi a fost  influenţată de impactul cheltuielilor vs. venituri, derivate din fluctuaţii ale costurilor de aprovizionare, logistică vs. generarea de venituri din vânzări”, menţionează Iproeb în raport. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO