Burse - Fonduri mutuale

Printr-o OUG, guvernul taie comisionul pe contribuţie la Pilonul II de pensii şi introduce comisionul unic. Puteri sporite pentru ASF

Printr-o OUG, guvernul taie comisionul pe contribuţie la...

Autor: Roxana Rosu

12.12.2022, 00:00 722

Prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă adoptate săptămâna trecută, guvernul condus de Nicolae Ciucă a eliminat comisionul pentru contribuţiile plătite la fondurile de pensii private obligatorii Pilon II şi a introdus un comision unic.

De asemenea, executivul a decis să ofere mai multă putere Autorităţii de Supraveghere Financiară în cazul în care un administrator are probleme şi intră în procedura de administrare specială. Această OUG a fost amânată de mai multe ori.

„Într-un moment critic în care constatăm creşterea riscului de piaţă cauzat de o volatilitate ridicată pe pieţele financiare din Uniunea Europeană, marcate de deteriorarea echilibrelor macroeconomice generate de conflictul armat din Ucraina şi de impactul pandemiei COVID-19, A.S.F. se concentrează pe misiunea sa de a supraveghea cu atenţie evoluţia pieţei pensiilor private, de a înţelege şi evalua corect riscurile nu numai la adresa investitorilor şi participanţilor la fondurile de pensii private, dar şi la adresa stabilităţii financiare la nivelul economiei naţionale. Măsurile de reformare a legislaţiei din domeniul sistemului pensiilor private sporesc capacitatea de supraveghere a Autorităţii, astfel încât activitatea fondurilor de pensii private să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă pentru participanţi“, declară preşedintele ASF Nicu Marcu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO