Burse - Fonduri mutuale

Cum se poziţionează România pe radarul IPO-urilor globale de anul acesta: între Hong Kong şi Turcia cu oferta record de 2 mld. dolari a Hidroelectrica. Locul opt la nivel global în 2023, peste toate bursele dezvoltate din vestul Europei

Cum se poziţionează România pe radarul IPO-urilor...

Autor: Eduard Ivanovici

25.08.2023, 07:00 217

Succesul ofertei publice iniţiale a Hidroelectrica (H2O), alături de alte listări semnificative în economii emergente precum Turcia şi Indonezia, au arătat cum, în 2023, unele dintre cele mai mari burse vestice nu reuşesc să atragă nivelul ridicat de capital al anilor trecuţi, scrie ziarul britanic Financial Times.

De exemplu, IPO-urile realizate la Londra au strâns doar 967 de milioane de dolari în 2023, în timp ce listările din Germania au ajuns în total la 1,1 mi­liarde de dolari.

La Bucureşti, IPO-ul companiei de stat Hidroelectrica, realizat după ce Fondul Proprietatea şi-a vândut integral participaţia de 20%, a ajuns la 2,1 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO