Burse - Fonduri mutuale

Pogonaru propune răscumpărarea a 10% din acţiunile Prodplast Imobiliare de la acţionarii nemulţumiţi

Pogonaru propune răscumpărarea a 10% din acţiunile Prodplast Imobiliare de la acţionarii nemulţumiţi

Autor: Andrei Chirileasa

02.06.2011, 19:28 324

Consiliul de Administraţie alProdplast Imobiliare (PPLI), companie desprinsă din producătorul demase plastice Prodplast Bucureşti (PPL), şi listată în prezent pesistemul alternativ (ATS) al bursei din Sibiu (Sibex), a convocatadunarea generală a acţionarilor având pe ordinea de zi luarea uneidecizii în privinţa listării acţiunilor pe o piaţăreglementată.

Firmele controlate de FlorinPogonaru, care deţin puţin peste 35% din acţiunile companiei, aupropus ca în cazul în care nu se va aproba listarea pe o piaţăreglementată, să se supună dezbaterii un nou punct pe ordinea de zicare prevede răscumpărarea de către societate a acţiunilor propriide la acţionarii nemulţumiţi de nelistarea companiei pe o piaţăreglementată.

Potrivit propunerii, compania arurma să răscumpere până la 10% din acţiunile proprii la preţuricuprinse între 4,87 lei (valoarea activului net unitar conformultimelor situaţii financiare) şi 6 lei (preţul maxim detranzacţionare de pe ATS de la listare).

Compania ar putea cheltui astfelîntre 10 şi 12,5 mil. lei pentru programul derăscumpărare.

Prodplast Imobiliare a rezultat înurma divizării Prodplast, în 2008, şi a preluat activele imobiliareale companiei, respectiv terenurile situate în Bucureşti, vizavi depiaţa Obor. Compania ar fi trebuit listată încă de la început pe opiaţă reglementată, conform proiectului de divizare, dar în schimba fost listată pe ATS la Sibex, ceea ce a stârnit nemulţumireaunora dintre acţionari. După mai multe procese, o parte dintreacţionarii nemulţumiţi, printre care fondul de investiţiibroadhurst, s-au retras din companie vânzându-şi acţiunile înpiaţă, iar Pogonaru şi SIF Oltenia au devenit cei mai mariacţionari.

Acţiunile PPLI se tranzacţionaumiercuri la preţul de 5,8 lei/acţiune, capitalizarea companieifiind de 120 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO