Burse - Fonduri mutuale

Pieţele europene cresc, urmând trendul celor asiatice, în timp ce dolarul îşi consolidează poziţia. Toţi ochii sunt pe întâlnirea celor mai mari bancheri ce va avea loc săptămâna aceasta

Pieţele europene cresc, urmând trendul celor asiatice,...

Autor: Răzvan Botea

20.08.2018, 12:30 620

Pieţele europene au urmat creşterea celor asiatice pe măsură ce traderii speră la o aplanare a conflictului comercial şi rămân optimişti în privinţa întâlnirii băncilor centrale ce va avea loc săptămâna aceasta şi care ar putea oferi indicii despre evoluţiile viitoare ale pieţelor, scrie Bloomberg.

Euro se devalorizează faţă de dolar cu 0,24%, potrivit marketwatch.com, la momentul trasmiterii ştirii.

Indexul Stoxx Europe 600 este în creştere cu 0,57%, în timp ce S&P 500, Dow şi Nasdaq promit o deschidere pe creştere. Pieţel asiatice sunt în creştere, mai puţin Singapore şi Nikkei 225. Yuanul a crescut de asemenea, pe măsură ce China se pregăteşte să relanseze negocierile cu SUA.

Euro intră pe un trend descendent după 4 zile.

Toate pieţele par mai optimiste în urma includerii pe agenda celor mai mari economii a discuţiilor pe tema comerţului global. Între timp, investitorii sunt cu ochii pe simpozionul Jackson Hole, locul unde cei mai mari bacheri din lume discută viitorul lumii financiare, pentru a „prinde” indicii despreviitoarele politici monetare, dar şi despre planuri de stabilizare a pieţelor emergente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO