Burse - Fonduri mutuale

PCC spune că nu vrea să treacă de 33% din Oltchim, dar continuă să cumpere

PCC spune că nu vrea să treacă de 33% din Oltchim, dar continuă să cumpere

PCC spune că nu vrea să treacă de 33% din Oltchim, dar continuă să cumpere

Autor: Adrian Cojocar

06.07.2011, 00:05 919

Interesul tot mai ridicat al investitorilor pentru acţiunilecombinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a dus cotaţia lacel mai mare nivel de la listarea companiei pe bursă, evoluţiesusţinută şi de achiziţiile nemţilor de la PCC, acţionarulminoritar al companiei.

Aceştia au achiziţionat luni încă 0,33% din capitalul societăţiideşi au declarat recent că nu doresc să depăşească pragul de 33%din acţiuni pentru a derula ofertă publică de preluare. Aproape 80%din rulajul înregistrat de acţiunile Oltchim în şedinţa de luni aufost generate de achiziţiile grupului PCC, care a ajuns să deţinăîmpreună cu fondul de investiţii Carlson Private Equity aproximativ31,8% din acţiunile Oltchim, foarte aproape de pragul de 33% dincapital care i-ar obliga să demareze ofertă de preluare.

Titlurile Oltchim creşteau pe par­cursul şedinţei de iericu 13,3%, la un preţ de 2,269 lei/unitate, în condiţiile în care laînceputul anului o acţiune Oltchim se tranzacţiona la un preţ dedoar 0,203 lei/unitate.

Ieri s-au transferat pe Bursă peste 1,7 mil. titluri aleOltchim, reprezentând 0,5% din capitalul companiei. Acţiunilecombinatului chimic au fost de asemenea printre cele maitranzacţionate de pe piaţă, cu un număr de peste 300 de tranzacţiişi un rulaj de peste 3,9 mil. lei (0,92 mil. euro).

Titlurile combinatului chimic au adus în acest an unul dintrecele mai mari randamente înregistrate vreodată pe bursă după ce auurcat de 11 ori în ultimele şase luni. Titlurile companiei aproapeau dublat banii investitorilor în ultimele două săptămâni după ceanterior au pierdut peste 40% din valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO