Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Oltchim au atins un nou maxim istoric pe o bursă în creştere

 Acţiunile Oltchim au atins astăzi un nou maxim istoric pe o bursă în creştere

Autor: Adrian Cojocar

05.07.2011, 11:30 466

Titlurile combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) ausărit şi astăzi cu 9,4% atingând un nou maxim istoric, de 2,19lei/unitate.

Creşterile survin după ce grupul german PCC a achiziţionat înşedinţa anterioară un nou pachet consistent de titluri, respectiv1,145 mil. de acţiuni Oltchim, pe care a cheltuit 2,3 mil. lei(537.000 de euro). Pachetul achiziţionat ieri de PCC reprezintă0,33% din capitalul companiei, asfel că împreună cu fondul deinvestiţii Carlson Private Equity a ajuns să controleze aproximativ31,8% din acţiunile Oltchim.

Indicele BET creştea în deschiderea şedinţei de astăzi cu 1,1%,în timp ce indicele BET-FI, reprezentat de SIF-uri şi FondulProprietatea, urca cu 1,9%.

Creşterile survin după ce Fitch a anunţat ieri că a îmbunătăţitratingul de ţară al României, care a revenit astfel în categoria"investment grade" pentru prima dată de la izbucnirea crizei.

Majoritatea burselor europene consemnau la aceeaşi oră evoluţiimixte, cu variaţii scăzute atât în plus cât şi în minus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO