Burse - Fonduri mutuale

One United Properties obţine un rating ESG de 18,4 din partea Morningstar Sustainalytics, scor atribuit investiţiilor cu risc scăzut din perspectiva aspectelor legate de mediu, sociale şi de guvernanţă

One United Properties obţine un rating ESG de 18,4 din...

Autor: Cristina Bellu

02.11.2023, 10:46 770

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (BVB: ONE) a obţinut o evaluare a riscului ESG privind aspectele legate de mediu, sociale şi de guvernanţă de 18,4 din partea Morningstar Sustainalytics, furnizor global de top de analize, cercetare şi ratinguri privind ESG.

Scorul subliniază că din perspectivă ESG o investiţie în One United Properties prezintă un risc scăzut.

„Obţinerea unei evaluări ESG îmbunătăţite, care se califică drept risc scăzut, a fost unul dintre obiectivele noastre cheie pentru acest an. (...) Responsabilitatea corporativă şi gestionarea riscurilor sunt parte integrantă a afacerii noastre, iar această evaluare excepţională de la Sustainalytics reconfirmă devotamentul nostru în a crea valoare pe termen lung, având în prim-plan consideraţiile ESG”, spune Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Anterior, în evaluarea din septembrie 2022, One United Properties a primit o evaluare a riscului ESG de 20.0, considerată la limita dintre risc scăzut şi mediu. Conform celui mai recent raport Sustainalytics, între 2022 şi 2023 gestionarea riscului ESG a One United Properties s-a îmbunătăţit cu 29,4%, evidenţiind o evoluţie semnificativă în soliditatea programelor, practicilor şi politicilor ESG ale companiei.

Ratingul de risc ESG al Sustainalytics foloseşte o abordare cuprinzătoare pentru a evalua expunerea unei companii la riscuri specifice sectorului, legate de aspectele de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG), precum şi eficacitatea acesteia în gestionarea acestor riscuri. Utilizând o metodologie multidimensională care combină conceptele de gestionare şi expunere, această abordare oferă o evaluare absolută a riscului ESG, clasificat pe cinci niveluri: neglijabil (0-10), scăzut (10-20), mediu (20-30), ridicat (30-40) şi sever (40Ă).

În procesul de evaluare, Sustainalytics a identificat următoarele aspecte drept relevante pentru One United Properties: guvernanţa corporativă, integrarea ESG în raportarea financiară, guvernanţa produselor, capitalul uman, sănătatea şi siguranţa la locul de muncă, corupţie şi mită, emisii, deversări şi gestionarea deşeurilor, precum şi relaţiile cu comunitatea.

Compania a obţinut cele mai bune rezultate în categoriile de guvernanţă corporativă, corupţie şi mită, precum şi integrarea ESG, toate cele trei categorii contribuind cel mai mult la expunerea la risc.

Comitetul ESG al Consiliului de Administraţie, responsabil pentru definirea strategiei de sustenabilitate a One United Properties, a supravegheat procesul de evaluare ESG.

Evaluarea ESG face parte din strategia de sustenabilitate a One United Properties, măsurată şi raportată începând cu anul 2020. În cel mai recent Raport de sustenabilitate al companiei pentru anul 2022, au fost introduse noi metrici pentru a spori responsabilitatea faţă de părţile interesate. Prin urmare, începând cu anul 2022, One United Properties măsoară amprenta sa de CO2, decalajul salarial la nivel de gen şi raportul de remuneraţie anual, doar pentru a menţiona câteva exemple. Mai mult, compania a introdus, între 2021 şi 2022, mai multe politici noi, inclusiv o politică solidă de raportare a neregulilor şi o politică cuprinzătoare de remunerare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO