Burse - Fonduri mutuale

One United Properties cumpără cu 13,5 mil. euro o clădire abandonată din centrul istoric al Capitalei, care urmează să fie transformată în hotel de cinci stele

One United Properties cumpără cu 13,5 mil. euro o...

Autor: Roxana Rosu

22.12.2022, 00:00 788

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) a anunţat achiziţia unei clădiri nefinalizate, abandonată în centrul istoric al Bucureştiului, care va fi transformată într-un hotel de cinci stele, One Plaza Athénée. 

Valoarea tranzacţiei se ridică la 13,5 mil. euro, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 48 mil. euro. Clădirea achiziţionată se află pe strada Georges Clemenceau nr. 8-10, în apropierea Ateneului Român. Intenţia dezvoltatorului este să reautorizeze şi să finalizeze construcţia abandonată, care va fi transformată într-o dezvoltare imobiliară hotelieră de lux până în 2025.

„Ne aflăm în negocieri cu mai multe branduri globale, pentru operarea hotelului cu contract pe mai mulţi ani. Situat chiar în inima oraşului, viitorul hotel lifestyle va oferi numeroase opţiuni comerciale, culturale şi de divertisment la doar câţiva paşi distanţă”, spune Victor Căpitanu, cofondator al One United Properties.

Suprafaţa totală construită este de 10.154 de metri pătraţi, din care 6.410 metri pătraţi supraterani şi diferenţa în trei subsoluri, pe un teren cu suprafaţa de 1.361 de metri pătraţi.

Pe aceeaşi stradă, construită într-o singură perioadă istorică, domnia Regelui Carol I, One United Properties a achiziţionat în 2021 celebra clădire de la nr. 2 clasificată ca monument istoric, Casa Braikoff, care se află în proces de renovare completă, urmând a fi transformată în One Athénée, o dezvoltare rezidenţială de lux cu componente comerciale. Prin modul în care a fost concepută, strada George Clemenceau oferă intimitate şi găzduieşte doar câteva proprietăţi, dintre care două sunt deja în portofoliul One United Properties pentru renovare şi repunere în circuitul imobiliar. La numai câţiva paşi distanţă se află Ateneul Român, Calea Victoriei şi Piaţa Amzei.

Tot în luna decembrie 2022, compania a mai achiziţionat trei clădiri istorice în centrul Capitalei, pe Strada Academiei, în vederea restaurării acestora şi transformării într-o nouă dezvoltare - One Downtown.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO