Burse - Fonduri mutuale

One United aduce la Bucureşti un nou brand hotelier de lux. Dezvoltatorul va deschide primul hotel Mondrian în inima Capitalei, lângă Ateneu

One United aduce la Bucureşti un nou brand hotelier de...

Autor: Cristina Bellu

14.11.2023, 10:10 6867

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, anunţă că a semnat o înţelegere cu Ennismore, compania de ospitalitate şi lifestyle cu cea mai rapidă creştere din lume, pentru a deschide un hotel sub brandul Mondrian în Bucureşti.

Acesta va fi amplasat pe strada Georges Clemenceau nr. 8-10, în apropierea Ateneului Român, acolo unde One United Properties a achiziţionat în decembrie 2022, contra sumei de 13,5 mil. euro, un imobil neterminat cu scopul de a reautoriza şi finaliza construcţia, transformându-l într-un hotel de lux (comunicat anterior sub numele de One Plaza Athénée).

„Negocierile purtate în exclusivitate de One United Properties cu Ennismore, compania de ospitalitate şi lifestyle cu cea mai rapidă creştere din lume, vizează deschiderea Mondrian Bucureşti, un hotel elegant, modern şi luxos, cu design şic şi cu o atmosferă vibrantă, propice socializării. Acesta va fi un pas semnificativ în redefinirea luxului şi a peisajului hotelier din Bucureşti şi marchează debutul companiei noastre pe piaţa ospitalităţii. Mondrian Bucureşti va deveni cu siguranţă un punct de referinţă pentru oraş, contribuind la dezvoltarea turismului în ţara noastră. Această colaborare este o confirmare a angajamentului nostru de a creşte atractivitatea Bucureştiului drept capitală europeană", spune Victor Căpitanu, Co-CEO One United Properties.

Hotelul Mondrian a fost deschis pentru prima dată în 1985 în Los Angeles sub numele de Le Mondrian de către grupul L'Ermitage Hotel, fiind ulterior achiziţionat de Ian Schrager şi Morgans Hotel Group, în 1996, şi redenumit Mondrian Hotel Los Angeles. Din 2021, brandul Mondrian, inclusiv flagship-ul din Los Angeles, este gestionat de Ennismore, în urma unui joint venture cu Accor, care este acţionarul majoritar.

Mondrian este prezent în Los Angeles, New York, South Miami Beach, Doha, Cannes, Londra, Bordeaux, Singapore, Mexico City, Ibiza şi Seoul, urmând să deschidă curând noi locaţii în Gold Coast, Australia, şi Hong Kong.

Oficialii One spun că începând din luna februarie 2024, Riad Abi Haidar se va alătura companiei în calitate de partener în cadrul diviziei Hoteluri.

Un hotelier pasionat, director executiv, cu viziune strategică şi lider antreprenorial, Riad Abi Haidar are peste 20 de ani de experienţă în industria ospitalităţii internaţionale, dezvoltând şi operând hoteluri de lifestyle unice în Orientul Mijlociu şi Asia de Sud.

„Mondrian nu este doar un hotel, este o marcă de lifestyle, promiţând o nouă eră a experienţelor sofisticate şi a vieţii elevate. Sunt încântat să vin aici şi să contribui cu experienţa mea la dezvoltarea pieţei, pentru a face Bucureştiul şi România mai cunoscute la nivel internaţional."

Pe aceeaşi stradă, Georges Clemenceau, compania restaurează în prezent o clădire istorică, Braikoff House, care va fi cunoscută drept One Athénée.

În 2022, One United Properties şi-a extins eforturile în restaurarea monumentelor, cu achiziţia One Downtown (inclusiv fostul Hotel Muntenia) şi fosta fabrică Ford, situată în cadrul One Floreasca City, care este în prezent în curs de restaurare şi va fi transformată într-un spaţiu comercial, numit One Gallery, poziţionându-se ca una dintre cele mai mari investiţii individuale în restaurarea unei clădiri protejate din România.

În total, valoarea brută a investiţiei alocate portofoliului de clădiri restaurate al companiei este estimată la 189 de milioane de euro.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO