Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom investiţie de 400 mil. euro pentru construirea a patru parcuri fotovoltaice în parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia

OMV Petrom investiţie de 400 mil. euro pentru...

Autor: Roxana Rosu

04.10.2022, 00:04 366

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie de energie integrată din Europa de Sud-Est, va construi patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală de 450 MW, în parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia), investiţiile urmând să depăşească 400 milioane de euro, a anuţat luni producătorul local de petrol şi gaze. 

În decembrie 2021, OMV Petrom a fost desemnată drept investitor selectat pentru aceste proiecte, la finalul unei proceduri de selecţie organizate  de CE Oltenia. 

Investiţiile totale necesare pentru dezvoltarea celor patru parcuri fotovoltaice se ridică la peste 400 milioane de euro, circa 70% fiind finanţate prin Fondul de Modernizare. 

„Ne-am propus ca până în 2030 să punem în funcţiune o capacitate mai mare de 1 GW de energie din surse regenerabile, inclusiv prin parteneriate. Prin asocierea cu CE Oltenia progresăm semnificativ spre acest obiectiv şi împreună contribuim la tranziţia energetică a României. Puterea instalată a celor patru parcuri fotovoltaice va spori cu o treime puterea totală instalată la nivel naţional de energie solară, care în prezent este de aproximativ 1,4 GW”, a declarat Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze şi Energie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO