Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom, cea mai mare companie listată la BVB, implementează sistemul eVOTE pentru înregistrarea electronică a voturilor sosite înainte de şedinţa adunării generale a acţionarilor

OMV Petrom, cea mai mare companie listată la BVB,...

Autor: Cristina Bellu

20.04.2023, 10:08 2016

eVOTE, companie antreprenorială românească care a dezvoltat primul sistem de participare online şi fizic la adunările generale ale acţionarilor din România, anunţă implementarea sistemului eVOTE pentru înregistrarea electronică a voturilor sosite înainte de şedinţa adunării generale a acţionarilor OMV Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucureşti.

„În 2022, odată cu demararea colaborării dintre eVOTE şi Bursa de Valori Bucureşti prin Depozitarul Central, care facilitează participarea şi votarea la adunările generale ale acţionarilor, piaţa de capital din România a efectuat un pas semnificativ în digitalizarea soluţiilor oferite acţionarilor companiilor listate. Soluţia pe care o dezvoltăm conduce la creşterea transparenţei şi a bunei guvernanţe corporative a companiilor publice, oferind ocazia acţionarilor de a se implica în procesul decizional al acestora”, spune Mihai Chişu, cofondator şi CEO al eVOTE.

În prezent, soluţia eVOTE este utilizată de 27 de companii listate – 2Performant, Agroland Agribusiness, Agroland Business System, Arctic Stream, AROBS, Bento, Bittnet, Bucur Obor, Bursa de Valori Bucureşti, Chromosome Dynamics, Connections Consult, Dr. Fischer Dental, Fondul Proprietatea, MAM Bricolaj, Meta Estate Trust, Norofert, OMV Petrom, One United Properties, Purcari Wineries, Roca Industry, Safetech Innovations, Simtel, Softbinator Technologies, Sphera Franchise Group, Teraplast, şi Transport Trade Services.

Prin utilizarea eVOTE, companiile îşi sporesc eficienţa operaţională, reduc costurile şi îşi îmbunătăţesc comunicarea cu acţionarii, care nu mai sunt nevoiţi să îşi exprime votul pe hârtie sau, în cazul acelora care votează prin corespondenţă, să piardă timp prin efectuarea unui drum până la poştă.

eVOTE este o aplicaţie dezvoltată de trei antreprenori români, specialişti ai pieţei de capital şi domeniului IT - Mihai Chişu, Bogdan Iliescu şi Ionuţ Albu. Prin eVOTE, acţionarii unei companii listate la Bursa de Valori Bucureşti pot participa şi vota online, dar şi prin prezenţă fizică la Adunările Generale organizate de acestea. Aplicaţia este dezvoltată, transformată şi îmbunătăţită în permanenţă pentru a fi cât mai uşor de utilizat de orice tip de acţionar. În prezent, echipa eVOTE lucrează la îmbunătăţirea variantei de mobil a aplicaţiei, având în vedere şi potenţiala listare a Hidroelectrica, eveniment ce ar putea genera un număr mult mai mare de utilizatori ai eVOTE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO