Oferta Transelectrica

Intermediarii ofertei Transelectrica au confirmat preţurile de execuţie ale operaţiunii

Intermediarii ofertei Transelectrica au confirmat preţurile de execuţie în cadrul ofertei

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

29.03.2012, 14:58 436

Intermediarii ofertei prin care statul a vândut 15% din acţiunile Transelectrica (TEL) au confirmat cele două preţuri de execuţie ale operaţiunii, de 14,9 lei/titlu pe tranşa investitorilor mari şi, respectiv, de 15,71 lei/acţiune pentru micii investitori.

Comunicatul prin care sunt anunţate oficial preţurile de execuţie a fost transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Documentul este semnat de şeful Oficiului Participţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Florin Vlădan, şi de câte un reprezentat al celor trei intermediari ai ofertei, BCR, Intercapital Invest şi Swiss Capital.

Potrivit ultimelor date ale ofertei înregistrate miercuri în sistemul Bursei, preţul de execuţie pentru tranşa mare urma să fie 14,9 lei/acţiune, iar pe tranşa micilor investitori de 15,71 lei/titlu.

Oferta Transelectrica a fost suprasubscrisă cu aproape 59%, în condiţiile în care solicitările investitorilor mari au depăşit cu 45,45% tranşa alocată, iar volumul de acţiuni cerut de micii investitori a fost de 2,8 ori mare decât titlurile scoase la vânzare.

Astfel, statul încasează 164,7 milioane lei (37,6 milioane euro) pentru pachetul de 15% din acţiunile Transelectrica scos la vânzare. Tranzacţia va fi realizată joi prin sistemul BVB, astfel că rulajul pieţei va avansa cu 164,7 milioane lei.

Oferta s-a derulat în perioada 14 martie - 27 martie, iar investitorii au plasat ordine de 269 milioane lei (61,5 milioane euro).

În urma ofertei, participaţia statului a scăzut la 58,68%. Anterior operaţiunii, Ministerul Economiei deţinea 73,68% din titlurile Transelectrica. În acţionariatul companiei se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu 13,49%. Compania este listată la Bursă din 2006.

În a doua parte a şedinţei bursiere de joi, acţiunile Transelectrica avansau cu 0,62%, la 16,11 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 1,18 miliarde lei (269,6 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO