Burse - Fonduri mutuale

Norofert a obţinut un credit de 5 mil. lei de la CEC Bank pentru finanţarea echipamentelor pentru producţie şi proceselor de automatizare

Norofert a obţinut un credit de 5 mil. lei de la CEC...

Autor: Eduard Ivanovici

07.06.2023, 18:12 404

Norofert (simbol bursier NRF), producător de inputuri pentru agricultura ecologică, farming ecologic şi comerţ cu cereale, şi-a informat acţionarii cu privire la contractarea unui credit în valoare de cinci milioane de lei de la CEC pentru finanţarea capitalului de lucru, potrivit unui raport de la BVB.

Mai exact, compania va folosi banii pentru a-şi finanţa echipamentele pentru producţie şi procesele de automatizare din fabrică, ca urmare a unei hotărâri a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor de luna trecută.

„Tip plafon: Componenta IMM INVEST România, în conformitate cu prevederile Programului IMM INVEST PLUS, aprobat de Guvernul României pentru depăşirea dificultăţilor economice create de invazia Rusiei asupra Ucrainei”, se arată în raport. Perioada de valabilitate a plafonului este de 36 de luni de la data semnării contractului.

Dobânda este de 2,5% + ROBOR la trei luni, fiind subvenţionată în proporţie de 100% din bugetul Ministerului Finanţelor. Perioada de acordare a grantului pentru plata acesteia este de maxim 12 luni de la data acordării creditului.

Compania a încheiat T1/2023 cu un profit de 1,7 milioane de lei, în coborâre cu 12% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, şi afaceri de 13,1 milioane de lei, minus 19,3%. Acţiunile NRF sunt pe minus cu 29,4% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 14,4 milioane de lei, la o capitalizare de peste 100 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO