Burse - Fonduri mutuale

Norofert a închis anticipat un credit de 2 mil. euro pentru capital de lucru

Norofert a închis anticipat un credit de 2 mil. euro...

Autor: Tibi Oprea

06.09.2023, 14:00 510

Producătorul de inputuri pentru agricultură Norofert (simbol bursier NRF) a anunţat acţionarii miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că a închis anticipat un credit pentru Plafon Multiprodus - Monocompanie de la Exim Banca Românească în valoare de 2 mil. euro, cu 10% cash colateral drept garanţie.

Creditul a fost contractat de către companie pe 1 februarie 2023 pe o perioadă de 24 de luni, respectiv până la data de 31.01.2025, în vederea utilizării ca şi capital de lucru pentru achiziţionarea de materii prime pentru producţia îngrăşămintelor de sol şi achiziţionarea de îngrăşăminte granulate din import.

„Capitalul a fost utilizat întocmai pentru achiziţii care vor merge către producţia de inputuri pentru campania de vânzări toamnă 2023 şi primăvară 2024. Închiderea anticipată cu un an şi jumătate a facilităţii de credit face parte din strategia Companiei de a reduce gradul de îndatorare global în vederea scăderii presiunii pe fluxul de numerar”, notează Norofert în raportul de la BVB.

De asemenea, pe lângă închiderea anticipată acestui credit, compania a mai achitat suma de 5,8 milioane de lei către bănci pentru închiderea şi/sau reducerea altor facilităţi de creditare pe termen scurt şi lung.

Norofert are 96 mil. lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari sunt Vlad Popescu (36,35%), Ileana Popescu (15,01%) şi Marius Alexe (12,2%). Acţiunile NRF înregistrează o scădere de 9,8% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 10,4 mil. lei, arată datele BVB. Compania va publica rezultatele financiare la S1/2023 pe 8 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO