Burse - Fonduri mutuale

Meta Estate Trust l-a numit pe Alex Bonea în funcţia de CEO în locul lui Oriol Casellas Deig. Anterior, compania imobiliară a schimbat preşedintele CA-ului

Meta Estate Trust l-a numit pe Alex Bonea în funcţia de...

Autor: Tibi Oprea

31.07.2023, 18:03 911

Meta Estate Trust (simbol bursier MET), companie de tip holding din sectorul imobiliar, a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din 28 iulie s-a decis numirea lui Alexandru Mihai Bonea, cofondator, în poziţia de director general (CEO).

„Are o experienţă de peste 7 ani în sectorul real estate, perioadă în care a coordonat investiţiile imobiliare ale Grupului Delta Studio şi o dezvoltare imobiliară în domeniul rezidenţial. În cadrului Grupului a fost implicat în proiecte transfrontaliere de dezvoltare imobiliară şi distribuţie a materialelor de construcţie. Are studii în administrarea afacerilor cu specializare în antreprenoriat”, notează compania.

Oriol Casellas Deig, care anterior deţinea funcţia de CEO, va rămâne în echipă ca director general adjunct şi va coordona activitatea operaţională. În calitate de CEO, Alex Bonea are ca obiectiv pe termen mediu ducerea la îndeplinire a ţintelor asumate de CA: active de 100 mil. euro şi transferul pe piaţa principală a Bursei de la Bucureşti.

Schimbarea de la nivelul conducerii vine după ce pe 17 iulie compania a anunţat o altă schimbare, a preşedintelui consiliului de administraţie. Eugen Voicu a făcut rocada cu Teodor-Cristian Cartianu. Meta Estate Trust este administrată de cei cinci iniţiatori ai proiectului: Eugen Voicu prin Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu, fost preşedinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator al Erudio şi Ascendis Consulting, şi antreprenorii Dragoş Bonea şi fiul său Alex Bonea şi Cosmin Mizof prin Delta Studio, cu suportul unui Advisory Board format din alţi acţionari.

Meta Estate Trust are o capitalizare de 73,1 mil. lei, după ce acţiunile MET au scăzut cu 7,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 15 mil. lei, arată datele BVB.

Holdingul a încheiat anul 2022 cu un profit net de 6,5 mil. lei, de la o pierdere de 2,4 mil. lei în 2021, la venituri totale de 21,7 mil. lei, comparativ cu 3,1 mil. lei în anul anterior. Raportul financiar aferent S1/2023 urmează a fi publicat la BVB pe 30 august 2023, potrivit datelor bursei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO