Burse - Fonduri mutuale

Mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu la listarea Hidroelectrica: Compania s-a angajat în a servi interesele românilor, protejand populaţia împotriva speculei

Mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu la listarea...

Autor: Valeriu Dănilă

12.07.2023, 12:12 267

Marcel Ciolacu consideră listarea la Bursa de Valori Bucureşti este un succes şi un exemplu „că perfomanţa consolidată pe termen lung poate fi obţinută şi acolo unde statul român este acţionar majoritar”.

Premierul consideră că Hidroelectrica are o importanţă vitală atât din perspectiva furnizării de energie electrică către populaţie la „preţuri rezonabile” cât şi din cea furnizor de stabilitate în regiune, în contextul războiului din Ucraina. „O companie care a susţinut nu o dată peste 50% din consumul de energie electrică, joacă un rol important pentru menţinerea stabilităţii regiunii”.

Ce a mai declarat Marcel Ciolacu, premierul României:

„Hidroelectrica este şi va rămâne o companie a românilor, statul işi păstrează participaţia de 80%”

„Listarea la bursă aduce beneficii si economiei româneşti în genere, atragerea de capital extern va consolida poziţia României, regulile stricte ale bursei vor impune un control mai riguros”

„O mare realizare a statului român şi a României”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO