Burse - Fonduri mutuale

Managerii Flamingo vand iar actiuni

03.11.2006, 17:34 41

Constantin Daniel Topala si Varga Simona Iolanda, membri in Consiliul de Administratie al Flamingo, au vandut in sedinta bursiera de ieri, in tranzactii separate, un pachet cumulat de 2,5 mil. actiuni ale companiei, acestea reprezentand aproximativ 0,32% din capitalul social al companiei.
Tranzactiile s-au efectuat la un pret de 0,33 lei/actiune, iar suma totala incasata in schimbul actiunilor a fost de peste 233 de mii de euro. Pe langa acestia, Islam Varol, unul dintre actionarii fondatori ai Flamingo, a vandut ieri 80.000 de actiuni.
Flamingo Computers a fost infiintata in 1994 de trei studenti proaspat iesiti de pe bancile facultatii: Marius Ghenea, Dragos Cinca (actualul actionar majoritar) si Islam Varol.
Investitorii s-au obisnuit cu aceste tranzactii facute de managerii Flamingo, dupa ce luna trecuta acestia au vandut prin tranzactii distincte peste 15 mil. din actiunile companiei, care reprezinta circa 1,9% din capitalul social al retailerului. Numai Varga Simona Iolanda, membra in Consiliul de Administratie al Flamingo, a vandut in sedinta din 23 octombrie echivalentul in actiuni a 0,5% din capitalul social. Iacovita Robert Daniel, detinatorul unui pachet de 1% din actiunile companiei, a vandut, la o o zi dupa Simona Iolanda, circa 6 milioane de titluri. Toate aceste pachete, inclusiv cele din sedinta de miercuri, au fost vandute la un pret de 0,33 lei/ actiune. Managerii amintiti mai sus nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Dupa listarea pe Bursa, principalul cumparator de actiuni Flamingo a fost fondul american QVT, care a ajuns sa detina circa 14% din companie, conform ultimelor date disponibile.
Tranzactiile cu titlurile Flamingo nu au depasit ieri 12.000 de euro. Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a perfectat la un pret de 0,325 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei ridicandu-se in aceste conditii la 72 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO