Burse - Fonduri mutuale

Majorarea capitalului Impact, subscrisă integral

Majorarea capitalului Impact, subscrisă integral

Autor: Ioana Tudor

31.07.2014, 00:04 316

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) a finalizat marţi oferta publică de vânzare de acţiuni începută pe 20 iunie pentru majorarea capitalului social al companiei cu 80 milioane de lei (18,8 mil.euro), la 277,8 mil. lei. Cele 80 de milioane de acţiuni oferite au fost subscrise în totalitate în cadrul a două etape, suma atrasă de la investitori fiind de 80,13 milioane de lei, potrivit unui anunţ al Impact.

În prima etapă a ofertei, derulată între 20 iunie şi 19 iulie, 12 acţionari ai dezvoltatorului imobiliar au subscris 83,3% din titlurile oferite. Cele 66,6 milioane de acţiuni subscrise în intervalul respectiv au fost vândute la preţul de 1 leu/unitate. Suma totală pe care ofertantul o va încasa după plata tuturor cheltuielilor va fi de 66,4 milioane de lei. Numai acţionarii companiei au putut participa la prima fază a ofertei.

În cea de-a doua etapă a emisiunii de acţiuni, încheiată pe 29 iulie, au fost disponibile pentru vânzare 13,3 milioane de titluri, la subscrierea cărora au putut participa şi alţi in­ves­titori. Oferta a fost subscrisă în totalitate, investitorii plătind 1,01 lei pentru un titlu. Astfel, suma atrasă de la investitori în cea de-a doua etapă se ridică la 13,4 milioane de lei.

În prospectul de ofertă, cele 80 de milioane de acţiuni au fost oferite la preţul de 1 leu/unitate. Oferta a fost intermediată de firma de brokeraj Swiss Capital, care alături de fondul de acţiuni Active Dinamic şi Sorin Apostol a ajuns la o deţinere de 10,13% din capitalul dezvoltatorului imobiliar în urma unor achiziţii de acţiuni realizate în prima parte a acestei luni.

Potrivit celor mai recente raportări de pe bursă, ceilalţi acţionari semnificativi ai Impact sunt omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cu 47,6% din capitalul social al companiei şi Adrian Andrici, cu o deţinere de 16,1%. Vehiculul de investiţii Salink Limited, controlat de compania suedeză de investiţii East Capital, şi-a diminuat luna aceasta participaţia la Impact de la 10,1%, la 7,1%.

Compania a avut pierderi de 49,4 milioane de lei în 2013, în scădere de la 74,8 milioane lei în anul anterior. Pentru primul trimestru din 2014, compania a raportat pierderi de 2,5 milioane de lei. Rezultatele pentru primul semestru al anului urmează să fie anunţate pe 14 august.

Acţiunile Impact se tranzacţionau la preţul de 1,03 lei/unitate în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, iar la acest preţ societatea are o capitalizare bursieră de 203,8 milioane de lei. În ultimele şase luni ale acestui an, titlurile dezvoltatorului imobiliar au crescut cu 34,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO