Burse - Fonduri mutuale

12 investitori au adus 66 mil. lei la majorarea de capital de la Impact Bucureşti

12 investitori au adus 66 mil. lei la majorarea de...

Autor: Ioana Tudor

22.07.2014, 00:05 317

Un număr de 12 acţionari ai dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Constructor (IMP) au subscris 83,3% din titlurile oferite în cadrul unei emisiuni de acţiuni pentru majorarea capitalului social al companiei cu 80 milioane lei (18,8 mil. euro), la 277,8 mil. lei.

Cele 66,6 milioane de acţiuni subscrise de 12 acţionari Impact în prima etapă a ofertei au fost vândute la preţul de 1 leu/unitate, cu 1,5% peste cotaţia bursieră actuală a companiei, iar suma totală pe care ofertantul o va încasa după plata tuturor cheltuielilor este de 66,4 mil. lei, potrivit unui anunţ publicat de Impact pe site-ul bursei de la Bucureşti.

La prima etapă a ofertei, care a început pe 20 iunie şi s-a finalizat pe 19 iulie, au putut participa numai acţionarii companiei, iar o a doua etapă ar urma să se organizeze pentru vânzarea acţiunilor rămase, iar la ea vor putea subscrie şi alţi investitori.

Numărul total al acţiunilor oferite în prospectul de ofertă este de 80 de milioane, la preţul de 1 leu/unitate. Aşadar, în cea de-a doua etapă vor fi disponibile pentru subscriere 13,3 milioane de titluri.

Oferta a fost intermediată de firma de brokeraj Swiss Capital, care alături de fondul de acţiuni Active Dinamic şi Sorin Apostol a ajuns la o deţinere de 10,13% din capitalul dezvoltatorului imobiliar în urma unor achiziţii de acţiuni realizate săptămâna trecută.

Tot atunci, East Capital, printre cei mai mari acţionari ai Impact, a vândut pachete reprezentând 7% din capitalul firmei pentru 13,57 mil. lei, diminuându-şi participaţia la 3%.

Principalul acţionar al Impact este omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a cărui deţinere a ajuns la aproape 50% din capitalul social al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO