Burse - Fonduri mutuale

Loulis ia credite de pana la 40 mil. euro

09.07.2007, 17:57 17

Actionarii producatorului din industria de panificatie Loulis Romania au aprobat la finele saptamanii trecute contractarea unor credite de pana la 40 mil. euro, potrivit raportului emis de reprezentantii companiei.
Compania austriaca Leipnik Lundenburger Invest, parte a grupului Raiffeisen, a preluat la inceputul anului un pachet de 60% din actiunile Loulis Romania de la grupul grec Loulis, in cadrul unei tranzactii in valoare de 50 de mil. euro.
Reprezentantii companiei au declarat anterior ca prezenta grupului bancar in actionariat poate ajuta compania sa obtina mai usor credite ieftine necesare planurilor viitoare de extindere si dezvoltare ale Loulis. Creditul urmeaza sa fie garantat cu active din patrimoniul societatii.
Noii proprietari ai Loulis Romania au mai decis in cadrul aceleiasi intruniri sa schimbe denumirea firmei in Titan si sa treaca la un sistem de conducere format din Consiliu de Supraveghere si Directorat.
In structura de conducere a intrat Langer Otto, reprezentant al grupului financiar Raiffeisen, care a fost numit vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere.
Actionarii firmei de morarit si panificatie au hotarat, vineri, valorificarea unor active, imobile si terenuri, printre care si un teren in suprafata de 21.000 metri patrati situat in Pantelimon, judetul Ilfov.
Vanzarea activelor care nu fac parte din activitatea de baza a companiei ar urma sa asigure necesarul pentru activitatile curente ale societatii.
Loulis Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 159,7 mil. lei (45,3 mil. euro), in crestere cu 14,1%, la un profit de 2,7 mil. lei (0,76 mil. euro), comparativ cu un rezultat negativ de 7,6 mil. lei (2,4 mil. euro) in 2006.
Loulis Group, care defasoara activitati in Grecia, Albania, Bulgaria si Romania, este prezent pe piata locala din 1999, cand a achizitionat societatile de morarit si panificatie Mopan Targu Mures si Titan Bucuresti.
Holdingul Leipnik Lundenburger Invest este controlat de Raiffeisen Holding Niederosterreich si Raiffeisen Zentralbank Osterreich. Grupul isi desfasoara activitatea in Europa Centrala si de Est, avand activitati in industria de morarit si panificatie, afaceri cu automate de cafea si producerea de zahar.
Actiunile Loulis Romania (MPN) au pierdut vineri 2% si au inchis ziua la un pret de 0,48 lei/actiune.
La acest nivel, capitalizarea companiei este de 62 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO