Burse - Fonduri mutuale

Listarea TTS la Bursă, cea mai mare ofertă de vânzare de acţiuni din ultimii patru ani. Micii investitori au subscris acţiuni TTS de 80 mil. lei. Tranşa primul venit primul servit, cu alocare integrală, a atras 49 mil. lei în primele secunde

Listarea TTS la Bursă, cea mai mare ofertă de vânzare...

Autor: Tibi Oprea

29.05.2021, 10:02 2597

♦ Investitorii au introdus un număr de 1.039 de ordine pe tranşa pro rata, din care au fost alocate 425 de ordine, respectiv 678 de ordine pe tranşa primul venit, primul servit.

Luni, 24 mai, în prima zi de subscriere în oferta de listare a Transport Trade Services (TTS), micii investitori au „consumat“ încă din primele 10 se­cunde tranşa de primul venit, primul servit – cea  care corespundea unui volum de1,5 milioane de acţiuni la un preţ de 21 de lei pe unitate – în timp ce tranşa de alocare pro rata, cea în cadrul căreia au fost oferite 750.000 de acţiuni, avea 2,16 milioane de acţiuni subscrise, aşadar aproape triplu.

Potrivit datelor agregate de ZF de la brokeri, tranşa POFA – cea de primul venit, pri­mul servit, adică o alocare integrală – a fost în­cheiată cu un volum de 2,35 milioane de acţiuni, ceea ce înseamnă că daţi fiind para­me­trii din ofertă, respectiv alocarea a 1,5 mi­lioa­ne de acţiuni pentru această tranşă, cel mai probabil diferenţa de acţiuni va merge către tranşa pro rata, spun brokerii pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO