Burse - Fonduri mutuale

Ce multipli de evaluare are compania Transport Trade Services (TTS) la Bursă pe baza parametrilor din oferta de listare

Ce multipli de evaluare are compania Transport Trade...

Autor: Liviu Popescu

29.05.2021, 10:09 2604

♦ PER cuprins între 12,8 şi 14,2 l P/S de la 1,1 şi 1,21 pe baza rezultatelor financiare aferente anului 2020 ♦ Preţul de ofertă pentru investitorii de retail este de 21 lei pe acţiune ♦ Preţul pentru instituţionali, între 19 şi 21 lei.

Pe baza intervalului de preţ din oferta de listare, cu­prins între 19 lei şi 21 lei pe acţiune, aplicat celor mai recente rezultate fi­nan­ciare, aferente anului 2020, res­pectiv un profit net atribuibil acţionarilor de 44 milioane de lei, Transport Trade Services are un multiplu PER curprins între 12,8 şi 14,2, potrivit calculelor Prime Transaction.

Astfel, pe baza multiplului PER, cel mai des utilizat multiplu de evaluare a companiilor cotate, calculat ca raport între preţul de piaţă, în cazul TTS din cadrul ofertei de listare, şi profitul pe acţiune, un investitor ar avea nevoie la nivel teoretic de 14 ani pentru a-şi recupera investiţia iniţială. Desigur acest lucru va depinde de profita­bilitatea companiei, politica de divi­dende şi cotaţia la bursă.

Dacă oferta se va încheia cu succes, atunci TTS va fi primul transportator de mărfuri listat pe segmentul principal al BVB. Spre comparaţie, bursa de la Varşovia, cea mai mare la ni­vel regional şi care a început în aceeaşi treaptă de viteză ca şi cea de la Bucu­reşti după căderea comunismului, are şapte companii din transporturi listate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO