Burse - Fonduri mutuale

KBC şi Unicredit contestă oficial oferta depusă de RCI, BRD şi ING pentru listarea FP. Vedeţi aici filmul controversat pentru care se luptă marile societăţi de brokeraj

31.08.2010, 17:29 74

Companiile Unicredit CA-IB şi KBC Securities s-au adresat dinnou comisiei de selecţie a intermediarului pentru listarea FonduluiProprietatea (FP) pentru a contesta oferta depusă de consorţiulRaiffeisen Capital&Investment - BRD - ING Bank, pe motiv cătermenul limită de depunere a fost depăşit, informează Mediafax.

Companiile contestatare susţin că oferta consorţiului format dinRaiffeisen Capital & Investment (RCI), ING Bank NV AmsterdamSucursala Bucuresti şi BRD - Groupe Societe Generale, care acâştigat licitaţia pentru intermedierea listării la Bursă afondului, a fost depusă cu mai mult de 7 minute peste termenullimită, respectiv 18 august, ora 14:00.

Totodată, consorţiul Unicredit - KBC este nemulţumit de modul încare oferta pe care au depus-o a fost evaluată.

"Contestaţia pe care am depus-o astăzi are două aspecte: pe de-oparte suntem nemulţumiţi de modul în care oferta noastră a fostevaluată, iar pe de altă parte cerem nulitatea ofertei consorţiuluicondus de Raiffeisen Capital&Investment", a declarat directorulgeneral al Unicredit CA-IB, Liviu Giugiumică.

Înregistrarea pe care se bazează acuzaţiile KBC şi Unicredit afost postată pe YouTube.

Dana-Mirela Ionescu, preşedintele Consiliului de Administraţieşi directorul general al Raiffeisen Capital&Investment, declarala acea dată că oferta a fost depusă înainte de expirareatermenului limită, înregistrarea arătând însă că aceasta a intratîn clădire după ora 14:00, oră până la care se puteau depunedosarele.

RCI, BRD şi ING au câştigat licitaţia cu un total de 95 depuncte, pe locul al doilea situându-se consorţiulBCR-Wood&Company Financial Services-Intercapital Invest, cu untotal de 84 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO