Burse - Fonduri mutuale

KBC Securities evalueaza Impact la 410 mil. euro

KBC Securities evalueaza Impact la 410 mil. euro

Click pentru iamginea marita

20.06.2007, 17:55 14

Analistii societatii de brokeraj KBC Securities estimeaza ca pretul corect al actiunilor companiei de dezvoltare imobiliara Impact Developer & Contractor (IMP) este de 1,332 lei/actiune, care ar indica o valoare a companiei de 410 mil. euro, potrivit unui raport de analiza publicat la inceputul acestei saptamani.
Actiunile Impact au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la pretul de 1,2 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de circa 370 mil. euro.
KBC estimeaza ca Impact ar putea obtine in acest an un profit net de 68,3 mil. lei (20 mil. euro), conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS), de 3,7 ori mai mare decat in 2006. Veniturile companiei pentru acest an sunt estimate la 173,7 mil. lei (52 mil. euro).
In 2009, KBC Securities se asteapta ca profitul net al Impact sa urce la 133 mil. lei, iar veniturile sa depaseasca 615 mil. lei.
"Desi Impact nu a reusit sa-si realizeze bugetul in ultimii ani si este de asteptat ca rezultatele companiei sa fie mai slabe decat tintele managementului in perioada 2007-2009, estimam o crestere puternica a profiturilor", se arata in raportul KBC Securities.
Anul trecut, Impact a realizat venituri totale de 137 mil. lei (38,8 mil. euro) si un profit brut de 24,3 mil. lei (6,9 mil. euro), conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS), ratand bugetul de venituri si cheltuieli care prevedea venituri de 201 mil. lei si un profit brut de 44,8 mil. lei.
Pentru acest an, compania si-a bugetat venituri totale de 290 mil. lei si un profit brut de aproape 93 mil. lei, din care 27,5 mil. lei reprezinta profit operational si 65 mil. lei reprezinta profit din reevaluare.
Analistii KBC Securities sustin ca Impact va beneficia in continuare de cresterea preturilor terenurilor in Romania, precum si de livrarilor de locuinte noi, in conditiile unei cereri in crestere.
"Boom-ul pietei imobiliare este departe de sfarsit, in opinia noastra, iar cresterea preturilor terenurilor este in beneficiul dezvoltatorilor care dispun de suprafete de teren importante, asa cum este Impact. Desi este de asteptat ca ritmul cresterii sa scada in locatiile centrale, in locatiile periferice si in orasele secundare mai este inca loc de crestere", se arata in raportul KBC Securities.
Potrivit KBC Securities, Impact are o cota de piata de 22% pe piata rezidentiala din Bucuresti si dispune de 680 de hectare de teren pentru proiectele viitoare in diferite regiuni din Romania.
Unul dintre proiectele care urmeaza sa fie discutate de actionarii Impact in luna iulie este realizarea unei majorari de capital prin care compania isi propune sa atraga intre 60 si 80 mil. euro si sa atraga in actionariat un investitor strategic.
Prin intrarea in actionariat a unui investitor strategic compania ar putea beneficia de know-how pe partea de proprietati comerciale, sustin analistii KBC Securities.
Impact a publicat in urma cu doua saptamani un raport de evaluare realizat de firma de consultanta Osprey Partners, care indica o valoare a companiei cuprinsa intre 511 si 584 mil. euro. In urma publicarii raportului, actiunile Impact au crescut cu 15% intr-o singura zi.
De la inceputul anului, titlurile Impact au crescut de peste doua ori, iar capitalizarea companiei s-a majorat cu peste 200 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO