Burse - Fonduri mutuale

Kandia-Excelent, actionarii au aprobat majorarea capitalului

02.04.2007, 18:02 34

Actionarii producatorului de dulciuri Kandia-Excelent au mandatat Consiliul de Administratie sa majoreze capitalul social al companiei cu maximum 50% fata de nivelul actual prin emisiune de actiuni noi, intr-o perioada de un an.
Kandia-Excelent are un capital social de 12,06 milioane de lei (3,54 milioane de euro), impartit in 120,6 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. Viitoarea majorare de capital ar urma sa aiba o valoare de maximum 6,03 milioane de lei (1,77 milioane de euro).
Actionarii Kandia-Excelent au mai aprobat formal preluarea diviziei de produse zaharoase a Kraft Foods in cadrul unei tranzactii de pana la 10 milioane de euro. Finantarea tranzactiei, care a fost avizata recent de Consiliul Concurentei, ar urma sa fie asigurata prin contractarea unui credit. Divizia preluata de Kandia-Excelent are in portofoliu marcile Silvana si Sugus.
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea diviziei de produse zaharoase a Kraft Foods de catre Kandia-Excelent, dupa ce Kandia s-a angajat sa renunte la clauzele de exclusivitate de marca in relatia cu distribuitorii pana la sfarsitul lunii mai a acestui an.
Actionarii Kandia-Excelent au mai luat cunostinta de demisiile lui Alfred Pail si Peter Weintierl din functiile de administratori.
Kandia-Excelent a inregistrat anul trecut un profit net de 26,6 milioane de lei (7,5 milioane de euro), de peste 4 ori mai mare, in lei, fata de nivelul inregistrat in 2005. Cresterea profitului s-a datorat, in special, vanzarii unor active in ultimul trimestru din 2006.
Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat anul trecut la 122,4 milioane de lei (34,7 milioane de euro), in scadere cu circa 2% in lei, dar in crestere cu 0,1% in euro fata de 2005.
Kandia-Excelent este controlata de banca austriaca Meinl Bank, care detine 93,12% din titluri, din care 9,16% in nume propriu si restul prin intermediul vehiculului de investitii Axis Investments, potrivit informatiilor disponibile pe piata.
Meinl Bank face parte din grupul austriac Julius Meinl, o afacere de familie, fondata in urma cu aproape 150 de ani, cu activitati in domeniul cafelei si al dulciurilor.
Actiunile Kandia-Excelent se tranzactioneaza la categoria a II-a a Bursei de Valori, ultimul pret de tranzactionare fiind de 1,85 lei/actiune.
Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la peste 65 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO