Burse - Fonduri mutuale

Jurnal bursier, 8 martie 2024: Bursa de Valori Bucureşti urcă la un nou maxim istoric. Acţiunile Petrom şi ale Fondului Proprietatea, plus 2%. Cele ale Hidroelectrica stagnează, iar ale TTS scad abrupt. Banca Transilvania, plus 0,2%

Jurnal bursier, 8 martie 2024: Bursa de Valori Bucureşti...

Autor: Liviu Popescu

08.03.2024, 18:09 409

Indicele bursier BET, care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti, s-a apreciat vineri cu 0,4% şi a atins un nou maxim istoric de 16.300 de puncte în contextul evoluţiei acţiunilor companiilor din energie şi a creşterilor de pe plan extern, potrivit datelor BVB.

Creşterile bursiere au fost consemnate în special în a doua parte a şedinţei de tranzacţionare, atunci când peste Ocean au fost raportate statistici din sectorul muncii care semnalează faptul că Rezerva Federală a SUA ar putea în curând să reducă dobânzile. Wall Street, prin prisma indicelui S&P500, s-a apreciat cu 0,5% la un nou maxim istoric.

La Bucureşti, acţiunile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 2% la 0,64 lei pe unitate pe tranzacţii de 8,2 mil. lei. Petrom a fost cea mai tranzacţionată acţiune în şedinţa de vineri. Compania a ajuns la o capitalizare bursieră de 40 mld. lei. {i acţiunile Fondului Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 2%.

La polul opus, acţiunile Transport Trade Services (TTS) s-au depreciat cu aproape 3% pe tranzacţii de 2,4 mil. lei. Recent compania a anunţat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2024 şi propunerea de dividende.

Acţiunile Hidroelectrica au stagnat la 128 lei în timp ce cele ale Băncii Transilvania au urcat cu 0,2% la aproape 27 de lei.

Pe segmentul de acţiuni lichiditatea de astăzi a fost de 31 mil. lei. Alte 7,6 mil. lei au fost înregistrate pe obligaţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO