Burse - Fonduri mutuale

Joi, în ultima zi cu discount de 3%, subscrierile de acţiuni la Hidroelectrica au fost prelungite până la ora 18:00, iar procesarea lor până la 21:00

Joi, în ultima zi cu discount de 3%, subscrierile de...

Autor: Liviu Popescu

29.06.2023, 18:13 3300

Joi după-amiaza, una dintre cele mai mari societăţi de brokeraj din România a trimis către clienţii săi un mesaj prin care îi anunţa că ora maximă de subscriere la oferta publică iniţială a Hidroelectrica (H2O) a fost prelungită de la ora 17:00 la 18:00, iar procesarea ordinelor până la ora 21:00.

„Entităţile implicate în IPO H2O au transmis clarificări cu privire la ora limită până la care pot fi preluate ordine de subscriere de la clienţi. Astfel, ora maximă pentru subscrierile de astăzi este 18:00”, se arată în mesajul transmis de TradeVille şi văzut de Ziarul Financiar.

Până joi la 18:00, în sistemul Bursei de Valori Bucureşti erau subscrise 42 de milioane de acţiuni H2O, ceea ce la preţul de 102 lei pe unitate înseamnă un total de 4,28 miliarde de lei. Astfel, procentul de subscriere este de peste 358%.

Astăzi, s-a încheiat perioada care acorda un discount de 3% pentru subscrierile investitorilor de retail, ceea ce în unele cercuri de investitori a adus în discuţie posibilitatea închiderii celei mai mari oferte de vânzare de acţiuni din istoria pieţei româneşti de capital.

 

Urmează patru zile de foc pentru investitorii Hidroelectrica: cât vor primi din acţiunile subscrise în ofertă? La listarea Romgaz în 2013 au primit 7 acţiuni la 100 subscrise, la Transgaz 9 acţiuni, la Digi 5 acţiuni, Electrica 33 de acţiuni, Nuclearelectrica 17 acţiuni

 

Au rămas acum doar trei zile din ofertă, aceasta fiind programată a se încheia pe 4 iulie la ora 12.00. În contextul în care, pe tranşa investitorilor de retail, subscrierea este semnificativă, iar potrivit informaţiilor ZF, apetitul este mare şi în rândul investitorilor instituţionali, oferta de listare a companiei de stat poate fi catalogată ca fiind un succes, atât pentru Bursa de la Bucureşti, care probabil este acum la maximul de popularitate în istoria sa post-decembristă, cât şi pentru acţionarul vânzător Fondul Proprietatea

„Angajaţii TradeVille vor asista în continuare până la ora 21:00 toate persoanele care au făcut subscrieri până la ora 18:00. Ordinele plasate după această oră nu vor fi preluate în cursul zilei de astăzi şi nu vor beneficia de discount”, menţionează TradeVille.

Brokerii au înregistrat în aceste zile mii de deschideri de conturi şi tot atâtea alimentări ca urmare a investiţiilor în Hidroelectrica. Joi, piaţa locală de capital a fost marcată de un optimism general, cu un BET în creştere cu 2,3%, atât în contextul în care vânzătorii au fost în număr destul de redus, cât şi pe fondul optimismului legat cu închiderea cu succes a IPO-ului care va duce bursa românească într-o altă ligă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO