Burse - Fonduri mutuale

Ivan Kurtovic, InterCapital Asset Management: Avem nevoie de produse pentru a dezvolta piaţa de capital. ETF-urile devin tot mai populare, fiind transparente, dar şi ieftine

ZF Capital Market Summit, 3rd edition

Ivan Kurtovic, InterCapital Asset Management: Avem nevoie...

Autor: Alex Ciutacu

18.03.2024, 20:22 140

Piaţa de capital din România are nevoie de mai multe produse investiţionale pentru următoarea etapă de dezvoltare, iar unele dintre cele mai populare instrumente la nivel global se dovedesc a fi ETF-urile (Exchange Traded Fund), a explicat Ivan Kurtovic, CEO al InterCapital Asset Management, prezent în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition.

„Ai nevoie de produse pentru a dezvolta piaţa de capital. Acestea pot fi fonduri sau produse de economisire sau ETF-uri sau orice similar, produse tematice. ETF-urile devin tot mai populare la nivel global, fiind transparente, dar şi ieftine”.

InterCapital Asset Management pregăteşte listarea unui ETF cu acţiuni româneşti, atât pe Bursa de la Bucureşti, cât şi pe bursa din Ljubljana.

„Suntem în procesul de a pune la punct ultimele aspecte, toate cerinţele legale şi tot ce trebuie să depunem. (...) Durează un timp, dar toată lumea ajută şi ne susţine şi sper ca în următoarea lună să fim listaţi în mod formal pe Bursa de la Bucureşti”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition

  • Unul dintre trendurile principale din piaţă este pasivizarea, oamenii vor mai multe produse pasive, cum ar fi ETF-urile. Un alt trend este ESG, mai vizibil în 2021-2023, dar încă prezent şi astăzi.
  • Al treilea trend pe care îl vedem este digitalul, oamenii caută convenienţa, nu mai sunt dispuşi să discute cu cineva şi să aibă un proces investiţional care durează o oră şi ceva, vor mai rapid, vor să facă când vor ei, la orice oră, asta e convenienţa platformelor digitale. Aş spune că şi Covid-ul a ajutat cu digitalizarea, dar şi crypto a ajutat.
  • Al patrulea trend principal pe care îl văd este revenirea instrumentelor cu venit fix.
  • Piaţa din România este atractivă, evaluările sunt decente.
  • Lipseşte o comunitate de brokeri din piaţa locală. Pentru că brokerii sunt cei care promovează de obicei către piaţă şi către companii, pe lângă consultanţii financiari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO