Burse - Fonduri mutuale

Investitorii pariază că va începe un raliu pe bursele americane în cazul demiterii preşedintelui Trump care aminteşte de plecarea lui Clinton de la Casa Albă

Investitorii pariază că va începe un raliu pe bursele...

Autor: Alex Ciutacu

26.09.2019, 14:03 461

Pieţele de capital nu reacţionează încă la ideea că preşedintele american Donald Trump este ameninţat cu demiterea de la Casa Albă, însă investitorii pariază că dacă acesta va fi demis, piaţa va intra într-un raliu exact ca în perioada de după plecarea preşedintelui american Bill Clinton.

Marţi, liderul politic Nancy Pelosi a anunţat lansarea unei investigaţii pentru demiterea lui Donald Trump – pentru că i-a cerut preşedintelui ucrainean să adune informaţii negative cu privire la candidatul democrat Joe Biden şi fiul său.

Ideea demiterii a venit iniţial ca una cu un potenţial impact negativ pentru pieţe, însă momentan bursele americane par a fi în stare espectativă.

Camera Reprezentanţilor l-ar putea demite pe Trump, aşa cum a făcut cu preşedintele Clinton, însă este o mică şansă ca Senatul să voteze pentru această decizie.

„Senatul va ignora acest lucru. Cel mult procedura de demitere vine ca o distragere. Chiar nu cred că investitorii vor lua riscurile demiterii în serios în acest moment”, spune Jack Ablin, CIO în cadrul Cresset Wealth Advisors.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO