Burse - Fonduri mutuale

Investitorii îşi pot deconta tranzacţiile cu acţiunile Deutsche Telekom şi E.ON prin Depozitul Central

Autor: Roxana Pricop

26.05.2011, 17:45 118

Depozitarul Central a înregistrat acţiunile emise de companiagermană Deutsche Telekom AG, concernul farmaceutic Bayer AG şicompania de utilităţi E.ON AG în sistemul de compensare-decontareşi registru RoClear, în vederea desfăşurării de operaţiuni dedecontare transfrontalieră.

Astfel, investitorii locali vor putea cumpăra acţiuni DeutscheTelekom, companie listată pe mai multe Burse de Valori din Europa,şi deconta tranzacţiile cu aceste acţiuni local prin intermediulDepozitarului Central.

Anul trecut, în sistemul Depozitarului Central au mai fostînregistrate acţiunile grupul ceh de energie CEZ, Deutsche Borse şiOMV, precum şi certificate Volksbank pe indicele ROTX (VBROTX) şicele pe indicele CROX (VBCROX).

În 2010, Depozitarul Central a decontat zece tranzacţiitransfrontaliere în valoare de peste 3,2 milioane de lei. Înprimele luni ale acestui an, instituţia a decontat o singurătranzacţie de acest tip, în valoare de 248.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO