Burse - Fonduri mutuale

O întrebare pe care investitorii interesaţi de Hidroelectrica şi-o pun în acest moment, după ce oferta de acţiuni este deja subscrisă: Se poate închide anticipat oferta de listare a Hidroelectrica sau Fondul Proprietatea va lăsa piaţa deschisă pentru a atrage cât mai multe ordine, astfel încât acţiunea să intre la tranzacţionare în forţă?

O întrebare pe care investitorii interesaţi de...

Autor: Tibi Oprea

28.06.2023, 00:06 13253

Deja în a treia zi a ofertei de listare a Hidroelectrica tranşa investitorilor instituţionali era suprasubscrisă, în timp ce investitorii de retail erau la 98%, arată datele obţinute de ZF.

Din ofertă mai sunt cinci zile, dintre care două cu un discount de 3% pentru micii investitori. La pagina 249 a prospectului de listare se menţionează că oferta poate fi închisă şi anticipat.

„Acţionarul Vânzător, cu acordul Societăţii (care nu va fi refuzat în mod nerezonabil) şi în urma consultării cu Coordonatorii Globali Comuni poate decide să prelungească Perioada de Ofertă, poate închide Oferta mai devreme decât s-a stabilit iniţial în cazul în care Oferta este subscrisă integral, să majoreze numărul de Acţiuni Ofe­rite (fără a depăşi numărul maxim deţinut) sau poate modifica alte date privind Oferta“, se arată în prospect.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO