Burse - Fonduri mutuale

Interviu ZF. Omer Tetik bifează zece ani la conducerea executivă a Băncii Transilvania, timp în care activele băncii s-au majorat de cinci ori, iar valoarea bursieră de aproape şase ori. „Este doar începutul.“

Interviu ZF. Omer Tetik bifează zece ani la conducerea...

Autor: Liviu Popescu

15.05.2023, 00:07 2203

Pe 13 mai 2013 Omer Tetik era prezentat oficial ca fiind noul director general al Băncii Transilvania Banca venea după un an de conducere interimară după plecarea olandezului Robert Rekkers, cel care a fost CEO din 2002 până în ianuarie 2012 Horia Ciorcilă, preşedinte al Băncii Transilvania, spunea atunci că după 15 luni de căutări a găsit cel mai potrivit CEO „Am căutat o persoană care să fie compatibilă cu ADN-ul băncii, acela de bancă antreprenorială, iar Omer vine dintr-o bancă fondată de unul dintre cei mai puternici antreprenori din Turcia“ Atunci Banca Transilvania avea 8% cotă de piaţă, fiind pe locul trei Astăzi are 20%, fiind pe primul loc.

Cu Omer Tetik, 50 de ani, la conducere din 13 mai 2013 încoace, Banca Transilvania (simbol bursier TLV) şi-a majorat activele bancare de cinci ori, pe fondul unor achiziţii, precum Volksbank, Bancpost, şi a urcat de pe locul trei pe prima poziţie în sectorul bancar din România.

„Simţim că acesta este doar începutul“, spune Omer Tetik, cel care în primăvara lui 2013 la doar 40 de ani devenea cel mai tânăr şef al unei mari bănci din România, atunci cu active de 30 mld. lei şi o cotă de piaţă de 8%. Astăzi banca de la Cluj are aproximativ 150 mld. lei active la nivel de grup şi o cotă de piaţă de 20%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO