Burse - Fonduri mutuale

INTERVIU ZF. Evergent Investments încheie 2023 cu un profit net de 200 mil. lei, în creştere cu 73% faţă de anul precedent. Active record de 3 mld. lei

Claudiu Doroş, CEO al Evergent Investments

Claudiu Doroş, CEO al Evergent Investments

Autor: Eduard Ivanovici

19.02.2024, 07:38 1175

Fondul alternativ de investiţii Evergent Investments (simbol bursier EVER) a înregistrat anul trecut un rezultat net de 200 de milioane de lei, cu 73% mai mare decât în 2022, în vre­me ce activele administrate au atins valoarea de 3 mld. lei în cursul lunii decembrie, un nivel istoric, spune Claudiu Doroş, CEO-ul com­pa­niei, într-un interviu pentru ZF.

„Ultimul trimestru a contribuit semnificativ la acest rezultat prin evoluţia pozitivă a portofoliilor financiar-bancar şi energetic-indus­trial, cei doi piloni de stabilitate şi performanţă cuprinşi în strategia noastră investiţională activă“, explică el. În aceasta perioadă, compania lucrează la programul de activitate şi proiecţiile financiare pentru anul 2024, pe care Consiliul de Administraţie le supune aprobării acţionarilor Evergent Investments la Adunarea Generală din luna aprilie, continuând totodată strategiile privind sectoarele sus menţionate.

„Avem în vedere perspectivele de creştere a profitabilităţii companiilor în care avem investiţii sau pe care le urmărim, capacitatea lor de a genera cash şi soliditatea modelului lor de afaceri pe termen lung. Suntem bine poziţionaţi pentru a creşte şi în 2024“, adaugă CEO-ul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO