Burse - Fonduri mutuale

Începând cu 8 mai, SIF Banat-Crişana îşi schimbă oficial numele în Lion Capital

Începând cu 8 mai, SIF Banat-Crişana îşi schimbă...

Autor: Eduard Ivanovici

25.04.2023, 12:50 396

SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat că, în perioada de tranzacţionare 4-5 mai 2023, acţiunile listate sub simbolul SIF1 vor fi suspendate de la tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti ca parte a demersurilor privind schimbarea denumirii companiei în Lion Capital. Modificarea se va realiza pe data de 8 mai, atunci când simbolul bursier va deveni LION, reiese dintr-un raport publicat la BVB. 

„După închiderea ultimei şedinţe de tranzacţionare pentru simbolul SIF1 (3.05.2023), toate ordinele existente în sistemul de tranzacţionare Arena pe simbolul SIF1 se vor elimina. Preţul de referinţa pentru noul simbol, LION, pentru şedinţa din data de 8.05.2023, va fi preţul de închidere al simbolului SIF1 din ultima şedinţă de tranzacţionare a acestuia; celelalte caracteristici ale simbolului LION se vor menţine ca şi la simbolul SIF1 (banda de lichiditate, limita de variaţie a preţului, valoare minimă deal etc.)”, scriu reprezentanţii companiei. 

În data de 8 mai, înainte de startul sesiunii de trading, se va efectua actualizarea componenţei indicilor BET-FI, BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR şi BET-XT-TRN prin înlocuirea simbolului SIF1 cu LION. Eduard Ivanovici

Acţionarii companiei au votat procesul de rebranduire în luna februarie, devenind a treia societate de investiţii financiare care îşi schimbă numele, după ce SIF Moldova a devenit Evergent Investments (EVER) şi SIF Transilvania a devenit Transilvania Investments Alliance (TRANSI). 

De altfel, luna trecută, SIF Oltenia (SIF5) a convocat acţionarii pentru a aproba schimbarea denumirii în Infinity Capital Investments. 

Numele de „SIF” este asociat adeseori de investitori cu o politică slabă de dividende, conflicte între acţionari şi active cu mult mai mari faţă de evaluarea bursieră. Societăţile de investiţii financiare sunt denumite SIF-uri din timpul Guvernului Nicolae Văcăroiu, de la jumătatea anilor 1990.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO