Burse - Fonduri mutuale

În sfârşit: Bursa de la Bucureşti anunţă că pe 9 iulie iHunt intră la tranzacţionare, prima listare de la cea a Purcari din februarie 2018

În sfârşit: Bursa de la Bucureşti anunţă că pe 9...

Autor: Tibi Oprea

05.07.2019, 00:00 614

Bursa de la Bucureşti, operatorul pieţei de capital, anunţă că pe 9 iulie acţiunile iHunt, retailer online şi producător de telefoane mobile cu afaceri de 24,6 milioane lei în 2018, vor intra la tranzacţionare printr-o listare tehnică pe segmentul alternativ AeRO.

Compania va veni la tranzacţionare cu simbolul bursier HUNT. Listarea va fi intermediată de brokerul Goldring, care a mai adus la bursă şi compania specializată în dezvoltarea de software Life is Hard, precum şi primul intermediar în asigurare listat, Transilvania Broker.

Virgil Zahan, director general al Goldring, a declarat pentru Ziarul Financiar că în 30 de zile de la momentul listării va trebui îndeplinită ori condiţia unui freefloat de 10%, ori cea care priveşte minimum 30 de investitori.

ZF a scris încă din luna februarie că iHunt va realiza o listare prin vânzarea unui pachet de acţiuni cuprins între 10% şi 25%, banii atraşi în urma operaţiunii urmând a fi utilizaţi pentru dezvoltare iHunt ar putea veni la bursă cu o capitalizare de 38 mil. lei, în timp ce în scenariul pesimist ar putea aduce 17 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO